„Rezultatele inregistrate de GEFCO Romania in 2012 sunt satisfacatoare, luand in considerare si factorii externi care au impact in activitatea noastra. Am reusit sane dezvoltam considerabil la nivel local prin continuarea colaborarii cu clientii existenti si castigarea altor 28 de clienti noi din diverse sectoare: auto, retail, industria maselor plastice si a lemnului sau FMCG. A fost un an mixt, cu un inceput in forta, urmat de o usoaraincetinire. Rezultatele noastre au fost influentate si de scaderea activitatii clientilor Grupului GEFCO, in special in ceea ce priveste comertul cu Europa de Vest”, a declarat Christophe De Korver, director general GEFCO Romania.

Cifra de afaceri a avut de suferit si din cauza scaderilor din segmentul clientilor globali ai Grupului PSA Peugeot-Citroen, fondatorul GEFCO. Grupul francez PSA a fost nevoit sa vanda 75% din actiunile operatorului logistic catre RZD (Caile Ferate Ruse). Au mai existat si alti factori externi, precum declinul vanzarilor de vehicule, care in Romania au scazut cu 23,7% comparativ cu 2011.

GEFCO Romania a incercat sa se adapteze situatiei din piata si s-a axat pe sustinerea clientilor sai cu solutii de optimizare, precum sistemtul de comunicatii de tip track & trace pentru serviciile de grupaj si distributie nationala, dar si obtinerea autorizatie de comisionar vamal.

De asemenea, GEFCO s-a mai extins si pe alte domenii, printre acestea numarandu-se piata electrocasnicelor, FMCG sau chiar piata industriei aeorspatiale.

Cu peste 18.000 camioane operate si peste 125.000 de vehicule finite transportate in 2012, GEFCO ramane unul dintre operatorii logistici de top din Romania. In 2012, GEFCO si-a extins personalul, ajungand la peste 100 de angajati. GEFCO a primit, pentru al doilea an consecutiv, titlul de ”Cel mai eficient operator logistic din Romania” din partea presei de specialitate. Logistica vehiculelor finite a reprezentat o parte importantaa activitatii din decursul anului trecut, GEFCO Romania operand peste 30% din totalul autovehiculelor produse/ansamblate si importate in Romania.

Pentru 2013, GEFCO Romania isi propune saisi intensifice prezenta in Constanta si alte zone puternic industrializate din tara, saimplementeze solutii noi pentru piete emergente precum Rusia sau Orientul Mijlociu si sadezvolte serviciile de Overseas oferite clientilor.

 

Soursa: http://transporter.ro